вторник, 30 август 2011 г.

Интериор в цветовете на есента

Лятото е към края си, жегите отстъпват , денят намалява – идва есен. Прохладна, жадувана и безкрайно колоритна. Кафявите листа, окапали от дърветата, се съчетават с жълти и червени. Естествен килим, който има своето неподправено очарование. А хрумвало ли ви е да пренесете тази атмосфера у дома?

Ще ви представим няколко наши проекта, които следват есенната тенденция. Меките цветове придават специфично  настроение и помагат за постигането на душевно равновесие и спокойствие. Потопете се в една магическа есенна приказка.

Сред най-сполучливите цветови комбинации е кафяво и екрю – взаимно се допълват и подчертават. Поради тази причина са широко застъпени в есенната ни тематика. А ако допълним и малко бяло, картината ни става завършена. Този изключително красив хол сякаш подканя към релакс и обещава блажени мигове.

Интериор на апартамент - Вариации в кафяво

Предложение за интериор на хол в кафяво и оранжево.

Ако  харесвате естествените материали, лесно ще пренесете сезона у дома. Мебелите, имитиращи дърво, създават усещане за неподправеност и автентичност. Различните нюанси на кафявото разчупват помещението и същевременно създават хармоничност.

Интериор на апартамент - Канела, кардамон и ванилия

Предложение за обзавеждане на кухня в кафяво, бяло и бежово.

Специфичен акцент в помещението може да бъде получен с поставянето на тъмен кант непосредствено под тавана. Той рамкира, контрастира и оформя едновременно. Особено добре се съчетава с дървена етажерка – за предпочитане с нетрадиционни форми. А какво по-подходящо за постигане на есенното настроение от плъзгаща врата-параван, осеяна с красиви сухи листа?

Интериорен дизайн на апартамент - Савана

Предложение за интериор на хол в кафяво и оранжево.

Да погледнем и към спалнята – светла,топла и приветлива. Отново сме избрали светло бежаво, бяло, няколко нюанса кафяво. Сякаш си заровил крака в пътечката от паднали листа и се радваш на слънчевите петна, пробили облаците. Уютно и красиво, нали?

Интериорен проект на апартамент - Есенен интериор

Предложение за мебели за спалня в светло кафяво и бежаво.

Помислили сме и за онези от вас, които са носталгично настроени и не пускат лятото да си отиде. Свежото оранжево ще съхрани спомена за юлското слънце, за плажа и за любимия коктейл. За да ви е топло в душата и да се чувствате заредени с лъчи.

Вътрешен дизайн на апартамент - Портокалов сок

Предложение за интериорен проект на хол в кафяво и оранжево.

Бихте ли си обзавели дома в цветовете на есента? Кой дизайн заплени вас?

понеделник, 29 август 2011 г.

Феерия от цветове в обзавеждането

На пръв поглед интериорът на този апартамент може да създаде грешното впечатление за прекомерно използване на цветове. Изключително измамно. Хармонията в тази палитра е резултат от невероятно майсторство и естетически усет.

Първоначално холът стряска с наситено лилавите орнаменти, но те перфектно се съчетават с белия диван, сивите стени и под, както и с черната масичка. Изключително модерните гланцови повърхности са задължителни за този интериор, за да придадат изтънченост и шик. Осветлението, разположено непосредствено под окачените тавани, придава романтична нотка и е особено атрактивно.

Интериорен дизайн на хол

Много приятен акцент в помещението е стената, на която е разположен телевизора, тъй като цялата е облечена в камък и поражда усещането за автентичност сред тази ултра модерна среда.

Апартаментът има скосявания в повечето стаи, които позволяват поставянето на големи прозорци. Така получаваме изключително светли и приятни помещения, които допълнително създават усещане за простор.

Кухнята е един от примерите за това. Разположена в едно помещение с хола, тя следва наложената цветова гама и стил. Шкафовете са в цикламено и сиво, уредите са с иноксово покритие, а дизайнерските столове, които допълват масата за хранене, придават нотка на уникалност.

Вътрешен дизайн на кухня

Превърнахме скосеността в спалнята в търсен ефект. Допълнихме го с пана с вградено осветление, които следват оригиналните извивки.

Интериорен дизайн на спалня

Пространството под прозореца в другата стая е идеално оползотворено – служи за обособяването на място за учене. Дългият плод позволява поставянето на компютър, има място за всякакви учебници, а допълнителните шкафове отдолу ще съберат останалото. Етажерките над  леглото и непосредствено до бюрото са мястото за любимите книги и снимки, а огледалото, разположено на вратата на гардероба, допълва интериора и оптически увеличава помещението.

Вътрешен дизайн на детска стая

В банята обособихме душ кабина в единия ъгъл, поставихме множество лунички, шкафчета за необходимите неща, както и модерна санитария сред шоколадово и бежово.

Интериорен дизайн на баня

Вижте повече за този проект в нашия сайт

Как да изберете студио за интериорен дизайн?

Интериорен дизайн. Фирми за интериорен дизайн. Има толкова много, а да не говорим за
хилядите свободни електрони, подвизаващи се под различни имена и форми. И как да различите кой би могъл да ви помогне и кой ще ви даде само прекрасни картинки. Отговорът е прост - изисквайте. Искайте да видите проект – визуализация и снимки от реализацията.

                                

                         Визуализация                                                                                       Реализация

Колкото са по-близки една до друга, толкова по-добри професионалисти стоят зад тях. Не е важно някой да ви даде просто прекрасни картинки с прекрасни цветове и форми. Важното е да имате някого на ваша страна, който да може да реализира проекта си. Да знае кое как става, от къде да купи заложените в проекта елементи.

                               

                                          Визуализация                                                                                Реализация

В крайна сметка вие плащате, за да може да живеете в реализирания проект, който сте одобрили, а не за няколко красиви и невъзможни за реализация идеи на хвърчащи листа, било поради конструктивни проблеми, огромна цена или просто защото не се знае как.

Да създаваш интериор

Колкото хора, толкова мнения. Хубавото на нашата работата e, че ни среща с много хора с много различни вкусове. Някои са близки до нашите, други са предизвикателство. Един харесват оранжево, други направо го ненавиждат. На част от клиентите ни допадат овални форми, други смятат кубичните за много по-привлекателни . За нас най-важното е крайния резултат да допада на този, за когото се прави. Няма значение на колко още хора харесва.

Интериорен дизайн на хол

Ние смятаме, че вкуса е твърде голяма индивидуална лъжица, за да може да се напъха в субективната уста на обществото. И затова харесваме работа си. Изправя ни пред интересни задачи. Позволява ни да смесим нашето виждане с това на клиента. Позволява ни да се развиваме в много посоки и да ни е интересно.

Вътрешен дизайн на кухня

Опитваме се да сме огледала, в които клиента да се отрази и да види собствените си виждания, просто пречупени през нас .Точно като вълшебно огледало и човек. Човекът може да предполага как се е облякъл или как изглежда, може да иска да постигне
някаква визия, но ако не се огледа в огледалото, винаги и само ще предполага резултата. Иначе се оглежда, вижда се. Пита огледалото и то му отговаря истината.

pic11

Интериорен дизайн на спалня

петък, 26 август 2011 г.

Интериор за хотели и ресторанти

При дизайна на хотели и ресторанти могат да бъдат видени едни от най-интересните интериорни решения. И това не е случайно – там интериора печели пари. Там обстановката и атмосферата продават.

За един хотел това какъв е интериора е едно от основните му предимства. Разбира се, значение имат и местоположението, и цените, и обслужването, но интериора е едно от първите неща, които клиента вижда и съответно прави първото впечатление.

Това е така и при заведенията. На място,  в което човек не е ходил и никой не му е препоръчал, това, по което клиента избира, е интериора и атмосферата. За обслужването и кухнята съответно разбира, чак когато е седнал и се е настанил.

От гледна точка на дизайнерите заведенията и хотелите или въобще обществените интериори предлагат огромни възможности. Там могат да се прилагат нестандартни материали, може да се експериментира с идеи, могат да се прилагат необичайни решения.

Не е необходимо всичко да е функционално и удобно, по-важното е да е впечатляващо.
Функцията и удобството се запазват за местата, на който са необходими, но има и такива, на които всичко може да е само визия.

KED_01_52_M9_11_R_C03

Вътрешен дизайн и обзавеждане - що е то в България?

Интериорният дизайн в България е все още не особено популярна услуга не защото е чак толкова скъпа и недостъпна, а защото е по-скоро непозната. Хората не знаят какво да очакват. Какво точно ще получат и съответно дали изобщо си заслужава. И за какво всъщност плащат.

Ще се опитаме да изброим ползите от услугата и това, което би следвало да получите от един качествен проект.

Какво би следвало да очаквате:

* Как да са разположени мебелите и другите детайли в пространството. Кое колко да е
голямо. Каква функция да има. На чертеж могат лесно да се разиграят варианти с точни
размери и да се прецени какви разстояния остават и дали ще бъдат удобни за минаване и
какво се случва цялостно с пространството.

 

Untitled-1

* Картинки, които показват триизмерно пространството. Може да са скици, визуализации,
макети и т.н. Колкото са по-детайлни и точни, толкова по-реално ще видите всичко – като на снимка.

* Чертежи за всички инсталации. Къде и какви контакти, осветителни тела, вода и мръсни
канали да има. Разрези на гипсокартонови конструкции. Трябва да имате планове на
всички стени, на които да са показани точните положения с размери на инсталации,
мебели, детайли, така че да е ясно къде какво се случва.

* Подбор и предложения за мебелите, осветителните тела, текстила и т.н

* Количествени сметки

* Консултации с подизпълнители. Консултации за материали

 

Какво ще ви спести проекта

* Най-вече скъпоструващи грешки. Ще видите, че не харесвате как седи червен
диван в хола ви, още преди да сте го купили. Ще може да разгледате различни варианти и да
изберете лесно.

 

 

* Безкрайно ходене по магазини. Ако ходите, поне ще знаете какво точно търсите.

* Часове наред колебания дали да е този тапет или онзи и дали стената да е жълта или
зелена. Ще може да видите тези варианти в проекта и да прецените много по – лесно.

 

* Не на последно място ще имате някой, който ще ви дава неутрални съвети относно
качество и продукти. Ще ви консултира за това кое е по-доброто решения откъм визия. Ще
ви даде интересни предложения, от които ще може да изберете.

* Ще имате някой на своя страна при едно толкова неприятно нещо, каквото е ремонта и
обзавеждането и всичките главоболия, свързани с тях.

понеделник, 22 август 2011 г.

Модерно и шикозно обзавеждане

В този апартамент всичко е модерно, изчистено и строго. Без излишества и екстравагантности, ярки и претенциозни цветове.

Това е нашето предложение за първия етаж на мезонет, съставен от кухня, трапезария ,хол и спалня. Спрели сме се на сивото и различни негови нюанси.

В кухнята сме подбрали иноксови вградени мебели, допълнени от шкафове в сиво и тъмно дърво. Помещението е много просторно и функционално.

Интериорен дизайн на кухня

Преходът към трапезарната част е плавен. Допълнително изградената рамка със стъклени рафтове играе и ролята на параван между двете части на помещението. Направихме я един нюанс по-тъмна, за да се откроява.

Столовете около масата следват избраната цветова гама – по-тъмна дървена част и светло сиви възглавници. Жълтата лампа внася нотка на раздвиженост, последвана от възглавниците на дивана.

Вътрешен дизайн на трапезария

Използвахме естествената колона, за да прикрепим за нея телевизора, обърнат към голямото и удобно канапе.

В спалнята отново е заложено на класическото бяло в комбинация с черно и сиво. Ламинатът е много тъмно дърво, допълнен от красив тапет зад леглото. Окаченият елемент от гипсофазер с вградено осветление разчупва стаята и я озарява. Допълнихме обзавеждането с кръгъл пухкав бял килим, в който да заровиш крака сутрин.

Интериорен дизайн на спалня

Вижте повече за този проект в нашия сайт

понеделник, 15 август 2011 г.

Интериор в цветовете на телеца

Всяка зодия има свои цветови предпочитания. Създадохме красив нов дом за дама телец. Вижте го, защото вероятно ще допадне на мнозина или поне на представителите на тази зодия.

Цветът, на който заложихме, е лилавото. То заля стената в хола, кухненските шкафове и възглавничките на дивана. Умело го съчетахме с бяло, екрю и кафяво.

Сред преимуществата на това общо помещение е светлината. Поставихме  големи прозорци, за да ѝ позволим да влезе и да озари хола. Този ефект се подсилва и от светлите цветове на настилките и мебелите.

Интериорен дизайн на хол

Избрахме ламинат от бук, който перфектно се съчета с останалите елементи от обзавеждането.  холната маса, шкафовете под телевизора, масата за хранене в ъгъла и дори завесите.

Интересна игра се получи чрез изградените окачени тавани, преливащи в елементи по стените. В горната си част с лилави кантове, а в долната – на фона на лилавата стена. Скритото осветление придаде шик на помещението, което придоби много луксозен вид.

Кухнята получи шкафове с гланцирани вратички, следвайки модерните тенденции в интериора напоследък. Избрахме тъмно лилаво за горните и екрю за долните.


Вътрешен дизайн на кухня

Като своеобразен разделител с хола поставихме висок бар с две столчета, особено удобен за питие и отмора след напрегнатия ден. От вътрешната страна разположихме допълнителни шкафове, които остават скрити, но побират все практични неща, които са на една ръка разстояние.

За спалните избрахме мебели в кафяво, бяло и бежово. Те са изключително семпли и практични. Акцентът в първата се пада на гардероба, който в средната си част е огледален.

Интериорен дизайн на спалня

Втората получи етажерки за любимите книги над леглото и интересни флорални апликации на стените, които съчетахме с уникална лампа, имитираща ковано желязо.

В антрето разположихме портманто и дрешник, скрит зад  плъзгащи огледала – абсолютно задължителни за всяка дама. Допълнихме интериора със стикери, напомнящи цъфнали дървета, за да стане всичко перфектно.


Вътрешен дизайн на антре

Вижте повече за този проект в нашия сайт

понеделник, 8 август 2011 г.

Интериор в бяло

Вероятно мнозина от вас желаят да имат красиви и функционални жилища, по последен писък на модата и създадени специално по поръчка. Интернет, списания, съвети на интериорните дизайнери – неизменна част от постигането на тази мечта. Как да съчетаем цветовете, материите, да обърнем внимание на аксесоарите. А хрумвало ли ви е да заложите единствено на бялото?

Не бързайте да отхвърлите идеята с лека ръка. Ще ви предложим няколко варианта за обзавеждане на хол и кухня, които ще променят представите ви.

Помещението, с което разполагаме, е преходно и естествено светло. За да покаже обаче бялото най-доброто от себе си, има нужда от допълнително осветление. Особено подходящо е вграденото, разположено в окачен таван. За постигане на още по-впечатляващи резултати препоръчваме мебели с гланцови повърхности. Така цялото помещение ще заблести.

Интериорен дизайн на кухня

Преходната трапезарна част е издържана в същата цветова гама и материали – кръгла маса и четири стола с гланцово покритие.

Малкият бар с дизайнерски столчета придава завършек и същевременно е удобно място за всеки - бил той домакин или гост.

Белият диван в хола изглежда изключително изискан и може бъде част от интериора дори на холивудска звезда. Допълнен е от етажерки, върху които да разположите снимки на любими хора или любима книга.

Интериорен дизайн на хол

Задължително белият телевизор поставихме на пано, допълнително осветено от лампички, поставени между него и стената. Така постигнахме и един много романтичен акцент – приглушената светлина вечер.

И за да бъде всичко съвършено, не забравяйте и подовата настилка – бяла и искряща като цялото помещение.

Вижте повече за този проект в нашия сайт